Modele: VOLTAIRE , Code: -

Piec do pizzy - gazowy

Charakterystyka ogólna

  • Chrupiąca pizza jak z pieca opalanego drewnem - bez problemów z brudem, dymem, przypalaniem ciasta, nieodpowiednią wilgotnością komory
  • Szybkie i doskonałe wypieki - palniki gazowe infrared w górnej części pieca, i tradycyjne palniki atmosferyczne pod płytą szamotową zapewniają efektywne, równe pieczenie
  • Bardzo duża wydajność - bardzo duża komora umożliwia wypiekanie nawet 9 pizz jednocześnie, a duża moc oi doskonała izolacja komory zapewniają bardzo krótki czas pieczenia.

 voltaire output

  • Niewielkie zużycie energii - doskonała izolacja komory i odzysk ciepła zapewniają utrzymanie stałej temperatury w piecu i niskie koszty eksploatacji. Osobna regulacja temperatury w górnej i dolnej części pieca, zapewniają odpowiednią dystrybucje ciepła w piecu.
  • Styl i wykończenie - piec dostępny w wersji klasycznej, tradycyjnej i nowoczesnej, z wykończeniami malowanymi lub wyłożony mi mozaiką.
  • 500oC w komorze - idealne rozwiązanie dla pizzy neapolitańskiej
  • Luksusowy design, wykończenia i detale czynią Voltaire piecem do złudzenia przypominającym piece tradycyjne opalane drewnem. Proces pieczenia jest szybki, a wypieki czyste i równe. Łatwa obsługa: piec absorbuje zdecydowanie mniej obsługę od pieców opalanych drewnem, przy dużo większej higienie pracy.

 voltaire 4 2 features

Zasilanie

  • Piec może być zasilany niemal każdym rodzajem gazu: LPG, ciekłym propanem lub gazem ziemnym. A po osiągnięciu temperatury pieczenia każda twoja pizza będzie gotowa w 3 minuty.

Przeznaczenie

  • Pizzerie o dużej sprzedaży

Opcje

  • Podstawa szkieletowa malowana, wymiary:  1000x895/1195x615-920 mm.
  • Podstawa szafkowa malowana, wym. 1000x895/1195x615-920 mm.
  • Zestaw jezdny, 4 koła, 2 przednie z hamulcem.
  • Czołowy przerywacz ciągu / osłona w kolorystyce.

Charakterystyka techniczna

  • Szeroka gama akcesoriów.
  • Wykonane w standardzie CE.

 

  • Panel sterowania

pizza oven voltaire tech5

Model

VTL classic / VTL Ravenna / VTL Ravenna Mosaico

Wydajność na godzinę pizza 30 cm / 35 cm / 45 cm / teglie 40x60cm

 140 / 100 / 45 / 25

Pojemność komory, pizza w rozmiarach: 30 cm / 35 cm / 45 cm / teglie 40x60cm

 12 / 9 / 5 / 5

Wymiary komory (mm)

 1300 x 1130
Wysokość komory (mm)  180
Wymiary zewnętrzne (mm) 1620 x 1830 x 785 (+650)

Maksymalna tempertura (oC)

 500

Moc elektryczna 1 poziomu (kW) standard - zainstalowana 

14 - 23

Moc grzewcza gazowa (kW)

 21 - 35kW
Zużycie gazu ziemnego (m3/1h) 3,704
Zużycie gazu LPG (kg/1h) 7,76

Moc grzewcza elektryczna komory (kW)

 

Moc grzewcza elektryczna boilera (kW)

 

Waga (kg)

500 / 554

Zasilanie elektryczne (V)

230

Częstotliwość napięcia (Hz)

 50/60

Prąd (A)

 
ZŁĄCZA MEDIÓW Moc Średnica Zasilanie
Złącze gazu  21 - 35kW  1/2''  
Złącze prądu 0,05 kW  3 x 2,5mm2 230V NPE
Złącze zimnej wody      
Złącze gorącej wody      
Złącze wody zimnej, miękkiej      
Odpływ (Ø)      
Odpływ 2° (Ø)      

a

STALLAS

ul. Wojnowice 2C 64-113
Osieczna k. Leszna

tel. 0048 65/526-28-45
tel. 0048 693 258 700

adres e-mail: info@stallas.pl 

Wykorzystujemy pliki cookies, w celu usprawnienia działania strony. Warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies można określić w przeglądarce. Szczegółowe informacje w Polityce prywatności