Model: HENERGO HV50E/G HV75E/G , Code: -

Piec do pizzy - tunelowy - statyczny - elektryczny/gazowy

Piece tunelowe z wymuszonym obiegiem powietrza są dedykowane zarówno do pieczenia pizzy, jak i przygotowywania innych produktów gastronomicznych. HENERGO to 4 modele różne ze względu na pas transportowy o szerokości 50 lub 75 cm, oraz metodę grzania: gaz lub prąd elektryczny.

Charakterystyka ogólna

  • Duża wydajność - wymuszony obieg powietrza zapewnia wydajność na poziomie 60 pizz 30-35 cm na godzinę.
  • Dzięki dyfuzorom przepływ powietrza w komorze zapewnia idealne efekty pieczenia.
  • Łatwa obsługa - nieskomplikowana metoda pracy, programy pieczenia dające się modyfikować w zależności od wymogów procesu pieczenia.
  • Wszechstronność - piec do wypieku pizzy a także innych smakowitych specjałów.
  • Przyjazny dla środowiska oraz ekonomiczny w uwagi na zastosowanie systemu odzysku ciepła.
  • Specjalna izolacja zapewnia zatrzymanie ciepła w piecu.
  • Cicha praca: piece elektryczne do 65 dB, piece gazowe do 68 dB.
  • Szerokie drzwi rewizyjne dla łatwego czyszczenia i serwisu.
  • 3 odrębne strefy grzewcze w komorze.
  • Czas pieczenia można ustawić w zakresie od 1 do 30 minut.
  • Maksymalna temperatura pieczenia 400oC.
  • Czas osiągnięcia temperatury pieczenia 30 min.

Panel starowania

  • Elektroniczny panel sterowania, pozwala szczegółowo zaprogramować proces pieczenia poprzez ustawienia temperatur oraz prędkości przesuwu pasa.

Nowe funkcje, nowe możliwości...

  • ECONOMY poprawia energooszczędność nie obniżając jednocześnie wydajności, oszczędność 20-40% energii.
  • AUTO-CLEAN automatyczny system czyszczenia.
  • BELT CONTROL pozwala regulować automatycznie prędkość w zależności od bieżącego programu pieczenia.
  • MEMORY pozwala zapisać nieograniczona ilość programów.
  • DEFROST rozmraża idealnie produkty.

Wydajność [model HENERGO HV50/E-2 z pasem transmisyjnym o szerokości 50 cm]

  • pizza 45cm - 60 szt. na godzinę.
  • pizza 35cm - 120 szt. na godzinę.
  • pizza 400x600 - 28 szt. na godzinę.

Jak układać ciasto?

  • Na blachach.
  • Na siatkach.
  • Bezpośrednio na pasie transportowym.

Przeznaczenie

  • Pizzerie o dużej sprzedaży w galeriach handlowych i w sąsiedztwie dużych, pieszych ciągów komunikacyjnych.
  • Restauracje z szybka obsługą.

Opcje

  • Podstawa szkieletowa malowana, wymiary:  1000x895/1195x615-920 mm.
  • Podstawa szafkowa malowana, wym. 1000x895/1195x615-920 mm.
  • Zestaw jezdny, 4 koła, 2 przednie z hamulcem.

Charakterystyka techniczna

  • Szeroka gama akcesoriów.
  • Wykonane w standardzie CE.

Model

HV50E

HV50G HV75E HV75G

Wydajność na godzinę pizza 30-35 cm

60

63 105 110

Wydajność na godzinę pizza 45-50 cm

30 33 40 43

Wymiary zewnętrzne (mm)

2130x1250x605 2130x1500x605
Wymiary komory (mm)  500x1100x120   750x1100x120 

Maksymalna tempertura (oC)

400

Moc elektryczna 1 poziomu (kW) standard - zainstalowana 

7 - 12,5 0,5 11 - 18,5 0,5

Moc grzewcza gazowa (kW)

   16,2 - 13,93    20 - 17,2

Moc grzewcza elektryczna komory (kW)

       

Moc grzewcza elektryczna boilera (kW)

       

Waga (kg)

273 305  326 366

Zasilanie elektryczne (V)

400 230  400  230

Częstotliwość napięcia (Hz)

50/60

Prąd (A)

       
ZŁĄCZA MEDIÓW Moc Średnica Zasilanie
Złącze gazu  do 17,2 kW 1/2''  G20/G30
Złącze prądu  do 18,5 kW  5 x 4mm2 400V 3NPE
Złącze zimnej wody      
Złącze gorącej wody      
Złącze wody zimnej, miękkiej      
Odpływ (Ø)      
Odpływ 2° (Ø)      

a

STALLAS

ul. Wojnowice 2C 64-113
Osieczna k. Leszna

tel. 0048 65/526-28-45
tel. 0048 693 258 700

adres e-mail: info@stallas.pl 

Wykorzystujemy pliki cookies, w celu usprawnienia działania strony. Warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies można określić w przeglądarce. Szczegółowe informacje w Polityce prywatności